Збірна України – учасник елітного раунду європейської кваліфікації до чемпіонату світу-2020

Підопічні Олександра Косенка виявилися сильнішими за господарів групи 2 – збірну Північної Македонії та здобули 7 очок за підсумками основного раунду європейської кваліфікації до чемпіонату світу-2020.

Перший момент у зустрічі виник вже за 15 секунд після її початку. Шотурма пробивав по воротах Петровскі, але кіпер північномакедонців врятував свою команду.

За хвилину наша збірна отримала ще один шанс на взяття воріт. На цей раз міг відзначатися Корсун, але воротар команди Івана Божовіча ногою перевів м’яч на кутовий.

Наступним нагоду відкривати рахунок мав Фаренюк, який виборов м’яч для себе у боротьбі з захисниками суперника, але Петровскі врятував свою команду, вчасно скоротивши кут обстрілу.

Такий натиск почав приносити свої плоди на 6-ій хвилині, яка стала щасливою для 6-го номера збірної України. Шотурма виконав подачу з кутового, а Микитюк в один дотик вразив кут воріт суперника.

Не довго чекали вболівальники і на другий гол. Разуванов пробив здалеку, а Петровскі виявився безсилим проти удару Володимира.

Для підтримання темпу тренерський штаб збірної України проводив постійну ротацію у четвірках, і вже під час третьої та четвертої змін Зварич, а також Журба та Сорокін, які не опинилися у першому та другому квартетах, отримали свої хвилини на паркеті.

На 9-ій хвилині поєдинку «жовто-сині» відзначилися втретє. Фаренюк та Зварич опинилися перед воротами північномакедонців, і Артем не пошкодував м’яча для Михайла, який забив третій м’яч нашої команди.

Останні 5 хвилин першого тайму господарів турніру почали використовувати Левескі в якості п’ятого польового, однак, дивідендів це їм не принесло. Натомість, за кілька миттєвостей до перерви Микитюк застав Петровскі зненацька ударом з гострого кута, і від рук кіпера суперників м’яч вчетверте побував у воротах збірної Північної Македонії.

На 31-й хвилині українці відзначилися вп’яте. Разуванов відкотив на Малишка. Сергій пробив, і м’яч рикошетом від Рамадана вперше побував у сітці воріт Петровскі після перерви.

Нагоду, аби покращити різницю забитих та пропущених м’ячів збірної України перед заключним поєдинком у групі мав Педяш. Олександр отримав передачу від свого партнера по збірній і «ХІТу» - Сергія Журби, але кіпер суперників зіграв найдійно на останньому рубежі.

На 34-ій хвилині підопічні Івана Божовіча один м’яч відіграли. Швидка атака збірної Північної Македонії завершилася виходом Левескі віч-на-віч, який Зоран завершив влучним ударом.

На останніх секундах північномакедонці могли забити і другий м’яч, але після удару з близької відстані Сулеймана ворота збірної України врятував Ципун.

Як результат, перемога команди Олександра Косенка з рахунком 5:1, яка приносить нашій збірній право участі в елітного раунді європейської кваліфікації до чемпіонату світу-2020.

Україна – Північна Македонія – 5:1 (4:0)
Голи: Микитюк (6, 20), Разуванов (7), Зварич (9), Малишко (31) – Левескі (34)
Попередження: Корсун (23)

Збірна України: Кирило Ципун – Микола Микитюк, Артем Фаренюк, Ігор Корсун, Петро Шотурма, Володимир Разуванов, Сергій Малишко, Тарас Королишин, Олександр Педяш, Михайло Зварич, Сергій Журба, Дмитро Сорокін, Євген Іваняк (к), Дмитро Литвиненко

Збірна Північної Македонії: Антоніо Петровскі – Зоран Левескі (к), Садат Зібері, Якуп Рамадан, Александар Глігоров, Таулант Ісмаілі, Ісмет Чека, Редзеп Сулейман, Андріян Мічевскі, Ферід Агуши, Дандан, Джокіца Арсовскі, Іван Стояновскі

Зазначимо, що доля першого місця та другої перепустки до елітного раунду європейської кваліфікації до чемпіонату світу-2020 вирішиться за підсумками поєдинку між збірними Косова та Словенії.

Прес-служба Асоціації футзалу України

Фото: Павло Кубанов

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!